luni, 29 decembrie 2014

OUA UMPLUTE MEDITERANEENE


Cu siguranţă ouăle umplute ocupă un loc de cinste pe mesele românilor de sărbători. Pentru această reţetă m-am abătut de la reţeta clasică şi am preparat ouăle cu o tentă mediteraneeană. 


Ingrediente pentru 8 persoane:
- 8 ouă
- 150 g piept de pui, fiert şi tocat
- 1 lingură capere, tocate
- 3 roşii uscate în ulei de măsline, tocate
2 fire ceapă verde, tocate
- 1 lingură muştar de Dijon
- 2 linguri maioneză
- sare
- piper

Ingrediente pentru sosul de smântână:
- 1 ou
- 200 ml ulei
- 400 ml smântână
- 1 linguriţă rasă de muştar
- sare, 
- piper alb 

Se fierb ouăle tari, aproximativ 10 minute. Se scurg de apa fierbinte şi se acoperă cu apă rece. Se decojesc şi se taie jumătăţi scoţând gălbenuşurile. 
Intre timp se prepară sosul de smântână punând în vasul blenderului oul, uleiul şi muştarul. Se ţine apăsat butonul  "Push" până rezultă o maioneză groasă. (cca 1 minut).  Se scot două linguri de maioneză și se pun deoparte, în restul se adaugă smântâna şi se potriveşte de sare şi piper.
Într-un vas încăpător se amestecă gălbenuşurile, date pe răzătoarea mică, cu pieptul de pui tocat.  Se adaugă capere, roşii, ceapa verde, cele două linguri de maioneză, muştar, sare şi piper după gust. 


Se omogenizează şi cu această compoziţie se umplu jumătăţile de ouă.


Ouăle pot fi servite cu sos de smântână sau sunt la fel de bune şi fără sos. 


Poftă bună!

2 comentarii:

  1. Nu ai scris cum se prepara sosul. poate este o chestie banala, dar nu toti se stiu...Ms

    RăspundețiȘtergere
  2. Despre sos am scris la începutul preparării preparatului. Greșeala mea a fost că nu am specificat că este vorba de sosul de maioneză nu maioneză așa cum apare. O să rectific. Mersi.

    RăspundețiȘtergere