joi, 22 ianuarie 2015

FUSILLI CU ZUCCHINI SI ANŞOA


În urmă cu câteva zile am cumpărat de la Lidl, un borcănel de anşoa în ulei de măsline. Puteam folosi fileurile de anşoa pe bruschette (le-am încercat deja şi sunt foarte bune) sau să le combin cu dovlecelul din cămară alături de o porţie de paste. Am ales ultima variantă. 


Ingrediente:
- 1 buc. zucchini
- 200 g paste fisilli
- 50 g file de anşoa
- 1 căţel de usturoi, tocat
- 1/2 ardei iute roşu, tocat
- 2 linguri ulei de măsline

Mai întâi se spală bine dovlecelul, se şterge cu un prosop curat, se taie felii de cca 3 - 5 mm apoi fiecare felie se taie în patru sau la fel de bine puteţi să tăiaţi dovlecelul în cubuleţe. 
Într-o tigaie încăpătoare se încinge uleiul,  se adaugă dovleceii, usturoiul, ardeiul iute şi anşoa. Se gătesc toate la foc mediu aproximativ 8 - 10 minute sau până se înmoaie dovleceii. 


Pastele se fierb în apă cu sare, conform indicaţiilor de pe pachet, se scurg de apă şi se adaugă în tigaia cu sos de dovlecel şi anşoa. Se amestecă şi, dacă este cazul,  se condimentează cu sare şi piper. (La mine nu a fost cazul deoarece anşoa folosită era conservată în ulei de măsline şi sare).


Se porţionează pe farfurii şi se servesc fierbinţi.


Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu