Am început lucrul la acest fel de mâncare având în gând să prepar gnocchi carbonara cu gorgonzola. Pe parcurs am deviat de la clasica reţetă, am adăugat smântână, dar nu am pus parmezan şi gălbenuşuri.
Astfel am avut o nouă reţetă şi pe masă o cină foarte gustoasă.
Ingrediente pentru 2 persoane:
- 600 g gnocchi proaspete
- 150 g brânză Gorgonzola
- 200 ml smântână dulce (32% grăsime)
- 150 g bacon
- 2 căţei de usturoi
- 20 g unt
- 6 - 7 fire pătrunjel verde
- sare
- piper
Gnocchi proaspeţi ( preparaţi în casă după reţeta de aici sau, când vă grăbiţi şi nu aveţi timp pentru a-i prepara, îi puteţi cumpăra de la Lidl de la raionul cu produse proaspete) se prăjesc 4 - 5 minute în unt. Când sunt gata se scot într-o farfurie şi se ţin la cald.
În tigaie se pune baconul tăiat feliuţe şi se prăjeşte 1 - 2 minute. Când este aproape crocant se pune usturoiul tocat, se lasă cca 1 minut la prăjit, se adaugă smântâna dulce şi brânza tăiată cubuleţe.
Tigaia se ţine la foc mic, amestecând continuu până când brânza se topeşte şi se formează un sos cremos. Se potriveşte de sare şi piper. Gnocchi se pun în tigaia cu sos, se amestecă uşor, se adaugă pătrunjelul tocat şi se servesc fierbinţi.
Poftă bună!