marți, 8 septembrie 2015

CUPCAKES CU AFINE SI CIOCOLATA


Bine v-am regăsit. 


Ingrediente : 
- 200 g făină
- 100 g zahăr
- 100 g zahăr brun
- 125 g unt moale
- 2 ouă mari
- 40 g cacao
- 200 ml apă fierbinte
- 50 g ciocolată amăruie
- 50 g ciocolată cu lapte 
- 1 linguriţă ( rasă) praf de copt
- 1/2 linguriţă bicarbonat
- 1/4 linguriţă sare fină
- 100 g afine (pot fi congelate)

Crema de ciocolată:
- 300 ml frişcă 
- 200 g ciocolată cu lapte
- 100 g ciocolată amăruie
- 50 g afine proaspete

Începem cu pregătirea cremei de ciocolată: frişca lichidă se pune într-un vas la foc mic; se adaugă ciocolata tocată, amestecând continu până la topirea acesteia, se ia de pe foc şi se dă la rece pentru 3 - 4 ore. Atenţie! Frişca nu se fierbe!
Cuptorul se încălzeşte la 180 de garde C. 
Cacaoa se dizolvă în apa fierbinte, se pune pe foc, se dă un clocot apoi se pune la rece.
Se amestecă făina cu praful de copt, bicarbonatul şi sarea. 
În vasul mixerului  se pune untul moale, zahărul alb şi cel brun. Se mixează până rezultă o cremă. Se adaugă, pe rând câte un ou, mixând după fiecare până la încorporare completă. Se opreşte mixerul şi se adaugă siropul de cacao rece. Se amestecă uşor apoi, lingură cu lingură, se adaugă amestecul de făină. 
La sfârşit se adaugă ciocolata cu lapte şi cea amăruie tocată şi afinele 


Aluatul se repartizează în tava specială pentru muffins căptuşită cu hârtie.
Tava se dă la cuptor cca 20 - 30 de minute. După ce s-au copt, se scot din tavă şi se lasă să se răcească.
Între timp  se mixează frişca cu ciocolata, rezultând o cremă spumoasă. Crema se pune în poch şi se repartizează peste  fiecare cupcakes. La sfârşit, peste cremă, se pun şi câte 4 - 5 afine. 



3 comentarii: