joi, 30 aprilie 2015

PIDE MIXTA


Pide mixtă sau Karişik Pide poate înlocui cu succes sandviciurile luate cu noi într-o excursie sau drumeţie la sfârşit de săptămână. După ce  Kasarli Pide a fost foarte apreciată la micul dejun, pentru acest sfârşit de săptămână am mai adăugat câteva ingrediente şi mi-.a ieşit Karişik Pide. 



Aluatul pentru 4 porţii (2 persoane) se prepară din :
 - 280 g făină
- 150 ml lapte
- 1 ou mic
- 2,5 linguri ulei de măsline
- 1 linguriţă zahăr
- 1 linguriţă sare
- 2 linguriţe drojdie uscată

Mersul preparării aluatului l-am descris şi la Kasarli Pide .

Ingrediente pentru umplutură:
- 4 ouă
- 100 g caşcaval
- 1 buc. cârnat din carne de vită

Peste aluatul întins în foaie subţire se presară caşcaval şi pătrunjel tocat, se pun câteva felii de cârnat, apoi se ridică marginile aluatului şi se presează la ambele capete pentru a nu se desface.



Se prinde "bărcuţa" de cele două capete şi se mută în tava tapetată cu foaie de copt. Într-un capăt al "bărcuţei", în interiorul ei, se sparge câte un ou care se pudrează cu sare, piper şi boia. 



Tava se pune în cuptorul încins la 180 de grade şi se coace pizza cca 15 - 20 de minute.


Scoasă din cuptor, caldă, se taie felii şi se serveşte alături de murături sau ardei iute.


Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu