Dacă aţi fost hărnicuţe şi v-aţi aprovizionat congelatorul cu vinete coapte, dar v-aţi săturat de veşnica salată de vinete, puteţi încerca aceste delicioase crochete. Dacă nu aveţi la congelator, nu-i nici o problemă, vinete se găsesc şi în acest sezon în supermarketuri.
Ingrediente:
- 2 vinete mari coapte, curăţate şi tocate
- 1 felie de pâine înmuiată, stoarsă bine
- 1 cartof mic fiert, făcut piure
- 100 g pesmet + 150 g
- 50 g caşcaval
- 20 g parmezan ras
- 2 ouă
- 1 legătură mică de pătrunjel verde
- 2 căţei de usturoi, tocat fin
- sare, piper
Într-un bol mare se pun vinetele tocate cu 100 g pesmet şi restul ingredientelor. Se omogenizează bine
Se formează crochete în formă cilindrică sau chifteluţe plate (cum vă este mai uşor). Se dau prin pesmet şi se prăjesc în ulei, întorcându-le până se rumenesc pe fiecare parte.
Sunt foarte bune calde, alături de cartofi prăjiţi şi nelipsitul sos grecesc "Tzatziki".
Noi le - am servit la cină, alături de rucola şi roşii cherry stropite cu ulei de măsline şi puţină zeamă de lămâie.
Poftă bună!
Salivez! Abia aștept să le încerc.. arată în mare fel!
RăspundețiȘtergereO sa fac si eu !
RăspundețiȘtergereMultumesc de idee !
Mersi! Spor la treabă fetelor!
RăspundețiȘtergere