Dacă mielul nu este pe placul vostru, că tot se apropie Sărbătorile de Paşti, o alternativă la carnea de miel ar putea fi carnea de viţel. Iată o friptură de viţel ce poate fi servită alături de garnituri din legume, orez sau verdeţuri de sezon.
Ingrediente pentru 2 persoane:
- 2 felii de pulpă din carne de viţel
- 300 g ciuperci
- 1 ceapă
- 1 căţel de usturoi
- 1 linguriţă frunzuliţe de cimbru verde, tocat
- 5 - 6 fire pătrunjel verde, tocat
- 2 linguri de ulei
- 20 g unt
- 1 linguriţă oţet balsamic
- 150 g smântână pentru gătit
- amestec boabe piper (verde, roşu, negru, alb)
- rucola
- sare şi piper negru măcinat
Ciupercile spălate se taie felii. Ceapa şi usturoiul curăţat de coajă se toacă mărunt.
Se încălzeşte untul într-o tigaie mare. Se pune carnea de viţel şi se prăjesc, pe fiecare parte, la foc mare în primele 1 - 2 minute şi la foc mediu spre mic cca 3 minute. Când sunt aproape gata se condimentează cu sare şi piper, se scot din tigaie şi se învelesc în folie de aluminiu unde se lasă să stea 5 minute.
Într-o altă tigaie, în ulei încins, se călesc ceapa şi usturoiul. Se adaugă ciupercile se condimentează cu sare, piper, oţet balsamic şi pătrunjel şi cimbru tocat, se acoperă tigaia cu un capac şi se lasă să se gătească în suc propriu cca. 1 - 2 minute.
Când ciupercile sunt gata se adaugă smântâna, se amestecă uşor, se ia tigaia de pe foc şi eventual se potriveşte gustul cu sare şi piper.
Pe farfurie se pun frunze de rucola, câte o friptură de viţel, se acoperă cu sos de ciuperci cu smântână şi boabe de piper.
Dacă serviţi friptura de viţel la masa de prânz, o garnitură potrivită ar fi cartofii prăjiţi sau orez
Poftă bună!