miercuri, 6 aprilie 2016

COSTITE DULCI - PICANTE


Nu vă este dor de nişte costiţe la grătar? Mai avem puţin de aşteptat până să le putem prăji la grătarul din curte. Dar până atunci, eu am varianta costiţelor preparate la cuptor, la fel de bune şi aromate dar poate (un pic) mai sănătoase. 



Ingrediente pentru 2 porţii:
- 500 g costiţe de porc
- 1 lingură miere 
- 1 linguriţă boia de ardei dulce
- 1 linguriţă boia de ardei iute
- 4 căţei de  usturoi dat pe răzătoarea mică 
- 1 ceapă mică tocată mărunt sau dată pe răzătoarea mică
- 1 lingură Condimente Old Bay (achiziţionate de aici)
- 2 linguri zahăr brun
- 1/4 linguriţă sare de mare
- 1/4 linguriţă piper
- 2 linguri Sos pentru grătar (din comerţ)

Într-un castronel se  amestecă toate condimentele împreună cu usturoiul şi ceapa tocată. 
Cu amestecul rezultat se ung costiţele spălate şi uscate cu un prosop de hârtie. Amestecul se întinde uniform pe suprafaţa costiţelor, pe ambele părţi. 


Costiţele astfel "îmbrăcate" se pun într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, se acoperă cu folie de aluminiu şi se pun în cuptorul încins la 180 de grade unde se lasă cca o oră.
 Ultimele 10 minute se lasă în cuptor fără folie. 
Când sunt gata, costiţele se porţionează şi se servesc cu garnitura preferată.
Eu cred că, la cele 1245 de calorii /porţie,  salata verde ar fi cea mai indicată.  



Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu