vineri, 20 noiembrie 2009

CESTINI CU HAMSII


O gustare de post, sau nu, pregatita la repezeala.
Ingrediente:
- 150 g cestini ( suratele mai mici ale pastelor farfalle)
- o conservă de hamsii in ulei
- 2 căţei de usturoi
- 1 lingură ulei de măsline aromat
- 1 lingură suc de roşii
- 1 linguriţă făină
- 1 linguriţă oţet balsamic
- 1/2 linguriţă suc de lămâie
- 1/2 lingurita sos de ardei iute
- 1/2 lingurita mustar frantuzesc boabe
- 1/2 lingurita amestec de busuioc cu cimbru

Se pun la fiert pastele intr-o oala cu 2 l de apa cu sare.
Usturoiul zdrobit se pune la prajit in uleiul de masline (am preparat acasa uleiul aromat cu crengute de cimbru, ardei iute si busuioc) si o lingurita din uleiul din conserva de peste.

Se adauga sosul de ardei iute, boabele de mustar, sucul de lamaie si busuiocul cu cimbrul uscat. Se amesteca si se lasa pe foc 1 - 2 minute pentru ca toate aromele ingredientelor sa se intrepatrunda.

Se adauga hamsiile ,
  faina ,

se amesteca compozitia,

apoi se adauga sucul de rosii.
  Se mai lasa 2 minute pe foc, timp in care sosul se va ingrosa (daca este cazul se mai poate adauga suc de rosii), dupa care se adauga pastele fierte si scurse de apa.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu