Ingrediente pentru blat:
- 200 g faina
- 380 g zahar
- 225 g unt moale
- 4 oua
- un praf de sare
- 10 ml extract de portocale
- coaja rasa de la o portocala mare
Se pun ingredientele uscate: faina, zaharul si sarea in robotul de bucatarie si se amesteca bine.
se adauga ouale intregi, continuand amestecarea la viteza foarte mare,
rezultand o spuma omogena , moment in care se adauga extractul si coaja de portocala, se continua amestecarea;
compozitia se pune intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina. Se coace intre 30 si 40 minute.
Ingrediente pentru crema de portocale:
- 225 g crema Mascaprone
- 50 g unt moale
- 300 g zahar pudra
- 10 ml suc de portocale
- coaja rasa de la o portocala
Se amesteca crema de branza cu untul (aveti grija ca cele doua ingrediente sa aiba aceeasi temperatura) ;
se adauga treptat zaharul pudra, sucul si coaja de portocala. Se da la rece.
Se intinde crema peste blatul rece.
Se taie blatul in patrate. Mie mi-au iesit 15 patratele.
Peste fiecare se pune cate o jumatate de felie de portocala.
Se dau la rece pentru cateva ore.
Credeti ca am rezistat sa le pun la rece; m-am servit cu o portie imediat ce le-am terminat.
mm,delicios
RăspundețiȘtergereNana ai niste deserturi jos palaria, te asteapta la mine un premiu joculet, te pup.
RăspundețiȘtergereDelicioasa praji asta ! Deja ii simt aroma :) Te asteapta o leapsa si un premiu la mine ;)
RăspundețiȘtergereClaudia multumesc! O sa trec cat mai repede sa ridic premiul de la tine. Te pup si eu.
RăspundețiȘtergereAla pacat ca pozele nu redau si mirosurile preparatelor. Mersi de leapsa, o sa trec negresit pe la tine. Numai bine!
RăspundețiȘtergere