joi, 27 decembrie 2012

CHOUX CU CREMA DE BRANZA


Printre aperitivele care au stat la loc de cinste pe masa noastră de Crăciun au fost şi aceste mici gogoşele  umplute cu cremă de brânză.  Dar sunt foarte potrivite şi pentru masa  de Anul Nou. 


Ingrediente gogoşi:
- 70 g unt 
- 125 g făină
- 140 ml apă
- 3 ouă 
- sare

Se pun la fiert apa împreună cu untul. Când începe să clocotească se adaugă făina dintr-o dată amestecând bine. Se ia vasul de pe foc şi se lasă să se răcorească. 


Se adaugă ouăle unul câte unul, amestecând bine după fiecare. Aluatul obţinut se pune în saculeţul de patiserie 


si  se formează gogoşele pe tava tapetată cu  hârtie de copt. Dăm tava la cuptorul preâncălzit la o temperatură de 220 grade. Se lasă 15 minute apoi scădem temperatura la 170 grade şi se mai lasă 35 - 40 minute. 


Între timp preparăm crema de brânză din :
- 110 g brânză telemea rasă
- 350 g brânză cremoasă de vaci
- 1 lingură smântână
- 1 lingură ulei de măsline
- 1 linguriţă piper alb
- sare
- 1 lingură praz tocat

Se pun toate ingredientele în vasul robotului de bucătărie şi se mixează la viteză mare până se obţine crema de brânză. 


Choux -rilor răcite li se taie un căpăcel apoi, cu ajutorul poshului cu spriţ se umplu cu cremă de brânză.


Au un aspect foarte plăcut ochiului, sunt foarte bune şi au avantajul că se pot umple şi cu alte compoziţii de brânză sau amestec brânză cu şuncă.


Să aveţi Sărbători fericite în continuare!


2 comentarii: