sâmbătă, 29 decembrie 2012

PIEPT DE CURCAN IN CRUSTA CROCANTA


Pentru masa dintre ani puteţi prepara şi aceste delicioase bastonaşe din piept de curcan  marinat în sana sau iaurt. Acestea pot fi o alternativă la clasicele şniţele. 
Un avantaj de care ar trebui să ţineţi seama, acum când aveţi atât de multe de pregătit, este şi acela că nu vă ia mult timp prepararea lor dacă le coaceţi în cuptor. 


Iată de ce aveţi nevoie:
- 500 g  piept de curcan 
- 100 ml sana
- 1 ceapă
- 1 căţel de usturoi
- 1 lingură muştar
- 1 linguriţă piper
- 1 linguriţă mirodenii pentru carne de pasăre ( boia iute,coriandru,kurkuma,kumin,)
- 2 linguri ulei de măsline aromat cu ardei iute
- 1 lingură tarhon uscat
- 1 lingură făină de mălai
- 50 g parmezan răzuit
- 125 g pesmet nu prea fin, făcut în casă 
- sare

Pieptul de curcan se spală, se tamponează cu şerveţele şi se taie fâşii. 
Într-un castron mai încăpător se amestecă sana, ceapa tăiată peştişori şi usturoiul zdrobit, muştarul, sare, piper, amestecul de mirodenii, uleiul de măsline. 


Se adaugă pieptul de curcan şi se amestecă. Peste vas se pune o folie alimentară şi se dă la rece pentru câteva ore. Eu am lăsat de seara până dimineaţa, dar sunt suficiente şi 3 ore.


Într-o farfurie se amestecă pesmetul, parmezanul, făina de mălai şi tarhonul tocat.


Se scot bastonaşele de curcan din sos, se îndepărtează ceapa apoi se dau prin amestecul de pesmet.
Se aranjează în tava tapetată cu hârtie de copt şi se stropesc cu puţin ulei de măsline.


Tava se introduce în cuptorul încălzit şi se coc la 180 g . Se întorc o dată sau de două ori pe o parte şi pe alta. Baghetele se pot şi prăji în ulei. 


Pieptul de curcan astfel pregătit se poate servi atât cald cât şi rece. Servit cald este minunat alături de o porţie de cartofi prăjiţi şi legume la grătar. Servit rece este foarte bun alături de un sos aioli sau orice fel de sos cu iaurt. 



5 comentarii: