Dovleceii şi roşiile cu mozzarella gratinaţi reprezintă un preparat sănătos, care cu siguranţă o să vă încânte familia. Se prepară foarte uşor şi rapid şi, încă un avantaj, este acela că se pot consuma atât calzi, imediat ce sunt scoşi din cuptor, cât şi reci.
Ingrediente :
- 1 dovlecel mic
- 150 g mozzarella
- 100 ml smântână
- 2 roşii
- 2 ouă
- 20 g unt
- 1 lingură frunze de cimbru
- 1 lingură pesmet
- sare, piper
Se încălzeşte cuptorul la 190 grade C. Dovlecelul şi roşiile se spală şi se taie rondele subţiri.
Pe fundul vaselor termorezistente unse cu unt şi tapetate cu pesmet se aşează în strat subţire un rând de dovlecei.. La fel ca şi în imaginea de jos.
Peste dovlecei se aşează un rând de roşii şi câteva bucăţi de mozzarella tăiată felii. Se condimentează cu sare şi piper. Se continuă straturile până se termină legumele şi mozzarella.
Se bat ouăle cu un praf de sare, se amestecă cu smântâna şi cimbru tocat apoi se toarnă câte o porţie bună în fiecare vas. Deasupra se pune piper şi câte un fir proaspăt de cimbru.
Vasele se dau la cuptor pentru gratinare.
După 20 - 30 de minute legumele frumos rumenite pot fi scoase din cuptor.
Poftă bună!