joi, 20 noiembrie 2014

FARFALLE CU PESTO ŞI ROŞII


Azi vă invit la o porţie de farfalle cu sos pesto şi roşii. Este o mâncare care se poate găti şi în perioada postului, caz în care se renunţă la parmezan. 



Ingrediente pentru 3 persoane:
- 300 g paste farfalle
- 150 g roşii Cherry
- 1 lingură parmezan răzuit
- sare
- piper
- 1/2 linguriţă zahăr
- 2 linguri ulei de măsline
- 1 linguriţă coajă de lămâie, rasă (opţional)

 Sos Pesto:
- 2 pumni busuioc proaspăt
30 g parmezan, răzuit fin
- 1/2 căţel de usturoi
- 1 lingură seminţe de pin (nuci)
- 5 linguri ulei de măsline extravirgin
- 1/2 linguriţă zeamă de lămâie (opţional)
- sare
- piper 

Pastele se gătesc conform instrucţiunilor de pe ambalaj. 
Roşiile spălate, şterse cu un prosop, se taie jumătăţi apoi se pun într-o tigaie încinsă, cu 2 linguri ulei de măsline. Se gătesc aproximativ 3 minute la foc mic, apoi se ia tigaia de pe foc. Se condimentează cu sare şi piper, zahăr şi coaja de lămâie.
Intre timp se prepară sosul pesto: în vasul blenderului se pun toate ingredientele şi după  2- 3  impulsuri  obţinem pasta fină de busuioc.


În tigaia cu roşii se pune sosul pesto, se omogenizează,  apoi se adaugă pastele fierte, scurse. 
Se repartizează porţii generoase în fiecare farfurie şi se presară cu parmezan proaspăt răzuit. 


Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu