duminică, 16 noiembrie 2014

TARTE CU GANACHE DE CIOCOLATA SI CREMA DE CASTANE


Pentru acest weekend am păstrat nota săptămânii trecute, cînd am pregătit un tort cu cremă de castane. Si pentru acest weekend am preparat un dulce pe bază de castane, că tot este vremea lor. 


Ingrediente pentru aluat tarte:
- 250 g făină
- 125 g unt rece, tăiat cubulețe
- 100 g zahăr fin
- 1 ou
- un vârf de cuțit de sare
- 1/2  linguriță praf de copt

Ingrediente pentru ganache de ciocolată:
- 400 g smântână pentru frișcă ( sau frișcă )
- 400 g ciocolată cu lapte

Ingrediente pentru cremă de castane:
- 400 g frișcă bătută
- 500 g piure de castane

Se începe cu prepararea ganache-ului de ciocolată:  smântâna pentru frișcă și ciocolata rasă se pun într-un vas, pe foc mic. Când începe să se încălzească frișca, se ia vasul de pe foc și se amestecă până se topește ciocolata, apoi vasul se pune la rece. După 4 - 5 ore de stat în frigider crema se bate cu mixerul la viteză mare. 

Pentru prepararea aluatului de tarte se pun toate ingredientele în vasul robotului de bucătărie.


Cu robotul pornit la viteză maximă, în aproximativ 3 minute aluatul este omogen.


Se scoate din robot, se împachetează într-o folie alimentară și se pune în frigider pentru minim o oră.


Aluatul se întinde într-o foaie cu o grosime de 5 mm. Se taie cercuri puțin mai mari decât diametrul formelor, apoi fiecare cerc din aluat se întinde în formele unse cu unt și tapetate cu făină. Se taie surplusul de aluat cu ajutorul unui cuțit și se înțeapă cu o furculiță.
În fiecare formă, peste aluat, se pune o bucățică de hârtie de copt, se umple cu boabe de fasole (sau bile ceramice) și se pun în cuptor la copt, pentru aproximativ 20 de minute la 180 de grade C. 


După răcire, în fiecare tartă se repartizează ganache de ciocolată.



Tartele se ornează cu crema de castane rezultată prin amestecarea piureului de castane cu frișca bătută.





Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu