miercuri, 9 martie 2016

DOVLECEL UMPLUT CU FETA


Ce poate fi mai potrivit pentru cină decât o masă săracă în calorii. O porţie de dovlecel umplut cu brânză feta şi couş-couş are numai 150 calorii. Se găteşte uşor şi are puţine ingrediente. Iată cina perfectă. 


Ingrediente pentru 2 persoane:
- 2 dovlecei mici
- 50 g cous-cous
- 4 roşii Cherry
- 1 lingură capere, tocate
- 40 g brânză feta
- 1 lingură ulei de măsline
- 1 crenguţă rozmarin
- 1/2 litru supă de legume
- sare
- piper
- pătrunjel verde, tocat

Se spală dovleceii, se şterg cu un prosop şi se taie jumătăţi pe lungime. Cu ajutorul unei linguri se scoate miezul din pulpă. Într-o tigaie încăpătoare se încălzeşte uleiul şi se sotează 3 - 4 minute miezul de dovlecei. Se pune piper şi puţină sare (atenţie ! şi brânza feta este sărată) apoi se ia tigaia de pe foc. 
Roşiile spălate se taie sferturi şi se pun peste miezul de dovlecel  în tigaie. La fel se adaugă brânza feta mărunţită cu o furculiţă, frunzuliţele de rozmarin şi capere tocate. 


Se adaugă cous-cous, se omogenizează uşor apoi se umple jumătăţile de dovlecel. 

 

Într-un vas pentru cuptor se aşează jumătăţile de dovlecel şi  se toarnă supa de legume.


Vasul se pune în cuptorul preâncălzit la 180 de grade, unde se lasă la copt cca 30 - 40 de minute. 


Dovleceii copţi se scot pe farfurie, se presară cu frunze de pătrunjel verde tocat şi roşii Cherry . 



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu