marți, 5 ianuarie 2010

SMORGASTARTA - CHEESECAKE CU SOMON

"Smorgastarta inseamna in suedeza tort-sandwich si este un fel de mancare foarte popular in Suedia si Finlanda", spune Poppy pe blogul ei cand recomanda acest gustos si simplu aperitiv.
Nu am stat prea mult pe ganduri si i-am ascultat sfatul. Am ramas si eu impresionata de cat de gustos mi-a iesit desi am facut doua mici schimbari la preparare.
La randul meu vi-l recomand, fiind foarte delicios.
Ingrediente pentru blat:
- 300 g miez de paine neagra
- 75 g unt
Ingrediente pentru umplutura:
- 400 g branza Philadelphia
- 200 g smantana
- 250 g somon afumat fara piele
- 2 cepe potrivite
- piper
Ingrediente pentru ornat:
- 150 g icre caviar negre
- felii de lamaie
- frunze de patrunjel
Miezul de paine se faramiteaza in robotul de bucatarie. Untul se topeste si se adauga la miezul de paine. Se amesteca, apoi se pune intr-o tava de tort rotunda si se preseaza foarte bine pe fundul tavii.
Se taie ceapa cat mai fin. Somonul se taie bucatele mici.
Branza Philadelphia se amesteca cu smantana, se adauga piper, ceapa si somonul si se amesteca toate.
Se pune umplutura peste blat in forma.
Deasupra am pus un strat fin de icre caviar negre, felii de lamaie si frunze de patrunjel.
Am lasat smorgastart - a la frigider peste noapte,
iar a doua zi papilele mele gustative s-au bucurat din plin de acest deliciu culinar.

8 comentarii:

Alexandrina spunea...

Buna, ai un premiu la mine pe blog. Si o leapsa :)

Silvia spunea...

O reteta demna de luat in seama! O pun la favorite.Si arata si foarte bine! Felicitari!

CamiWitt spunea...

Nana, un aperitiv minunat! Am si eu ceva asemanator. O zi buna! Cami

adriana gherman spunea...

Mersi Alexandrina. am să-ţi fac o vizită cât mai curând.

adriana gherman spunea...

Mersi Silvia. Tarta este un deliciu!

adriana gherman spunea...

Cami aştept varianta ta. Te pup

Poppy spunea...

Acum am vazut si eu ca ai facut-o! Asai ca a fost buna tare? :) O sa incerc si eu cu icre negre!

adriana gherman spunea...

Poppy iti multumesc tare mult pentru reteta. A fost super delicioasa. Din pacate nu am avut caviar rosu nu am gasit( este adevarat ca am cautat numai intr-un singur loc, fiind 31 decembrie dimineata nu am avut timp de umblat prin supermarket-uri); m-am hotarat in ultima clipa sa fac preparatul, desi imi era de mult in gand.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...