marți, 14 aprilie 2009

INGHETATA FALSA


Ingrediente pentru blat :
- 6 oua
- 150 g zahar
- 30 g cacao
- 70 g faina
Ingrediente pentru crema:
- 4 galbenusuri
- 2 linguri de faina
- 2 plicuri cu zahar vanilat
- 200 ml lapte
- 200 g unt
- 100 g zahar pudra
Ingrediente pentru glazura:
- 4 albusuri
- 200 g zahar tos
- 2 plicuri cu zahar vanilat

Mod de preparare:
Pentru blat bateti albusurile cu zaharul spuma. Cand aceasta este intarita se incorporeaza, pe rand galbenusurile, batand dupa fiecare, pentru omogenizare.
In spuma adaugati, treptat, faina si cacaoa, amestecand prin rasturnare pentru a nu se lasa spuma.
Puneti compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt unsa, o intindeti cat mai uniform si o dati la cuptor pentru aproximativ 20 minute.
Intre timp preparati crema astfel: amestecati galbenusurile cu zaharul vaniliat, faina si laptele. Puneti vasul pe foc, si le fierbi la foc mic pana ce crema se ingroasa. Se da crema la rece.
Separat se spumeaza un unt cu 100 g zahar pudra. Dupa ce s-a racit crema de galbenusuri adaugati untul frecat si omogenizati bine.
Peste blatul de prajitura intindeti toata crema. Deasupra se intinde glazura preparata din albusurile batute cu zaharul si vanilia pe bain-marie.

Niciun comentariu:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...