![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg5oHGWi11epcZZgGafKRbTKORyvXXl1Vpsq2fYXW3IUvtGddeda6IPyMRGn19msvyjd7KbhVqCVnGxrvk9ov5W0-iAjmxwWFsVJ6a-xkdteL7iZGtOCMme7o9p2x8s7455-3_8EfsPJSnP/s640/Picture+014%252B0.jpg)
Pot fi un aperitiv, un mic dejun, o gustare seara lângă un pahar cu vin împreună cu prietenii, cert este că sunt foarte gustoase, simplu şi rapid de preparat.
Ingrediente pentru 6 porţii:
- aluat pentru foitaj (aprox. 350 g)
- 200 g somon afumat
- 250 ml smântână
- 200 g cremă de brânză cu verdeaţă
- 2 ouă
- 1 ceapă roşie
- 30 g parmezan ras
- sare, piper
Somonul se taie cubuleţe (se păstrează 6 fâşii pentru decor); ceapa se taie mărunt.
Se amestecă crema de brânză cu 1/4 din smântână, se adaugă somonul şi ceapa, sare şi piper.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjpcRHiDpUWeNxf9l10C-PpliIbHp1DSzQtMt9cHaSvem5aN-uiLUXgRgjErE10LzbN2OqqA7_xq7W6gI0DRYtED4CrynJzmqpjll-RMNou8ryf62FqCBp6WXGOfofjXIe6IB57804dXRpn/s320/Picture+004%252B0.jpg)
Se bat ouăle cu un praf de sare şi piper, se adaugă restul de smântână şi se toarnă în fiecare formă.
La fiecare porţie se pune câte o fâşie din somonul păstrat
4 comentarii:
Arata tare bine si noi iubim somonul!
Ti-au iesit minunate si delicioase cu siguranta ca sunt!
Abia acum am descoperit blogul tau si-mi place foarte mult.Ma bucur ca te-am cunoscut,am "ochit" citeva prajiturele...asa ca pe curand|||
Iulia, sunt delicioase! Au trecut aşa de bine încât operaţia ar trebui repetată cel puţin o dată pe săptămână.
Petronela mă bucur că-ţi place blogul. Te mai aştept în vizită.
Trimiteți un comentariu