vineri, 13 noiembrie 2009

CLATITE LA CUPTOR

Azi am preparat delicioasele clatite vieneze la cuptor Topfenpalatschinken.
Ingrediente:
- 150 g faina
- 150 ml lapte
- 150 ml apa minerala
- 2 oua
- sare
- 300 g branza de vaci
- 4 galbenusuri
- 3 linguri de zahar
- 1 lingurita coaja rasa de lamaie
- 2 lingurita suc de lamaie
- 200 ml smantana dulce
- ulei
- dulceata de prune
Pentru inceput se prepara aluatul pentru clatite. Intr-un castron se bat ouale cu sare, apoi se pune faina; se adauga treptat laptele si apa minerala. Aluatul rezultat se va lasa sa se odihneasca pentru 30 minute.
Se amesteca branza de vaci cu 2 galbenusuri, 2 linguri de zahar, coaja si sucul de lamaie. Se coc clatitele, pe rand, intr-o tigaie unsa cu cate o jumatate de lingurita de ulei. Vor rezulta 9 clatite.
Fiecare clatita se unge cu cate o lingurita de dulceata de prune si 2 lingurite de crema de branza.

Se impatura fiecare clatita in patru si se aseaza intr-o forma de copt unsa cu unt si tapetata cu putin zahar;
tava se baga in cuptorul incins, unde se lasa aproximativ 10 minute. Smantana dulce se amesteca cu 2 galbenusuri si 1 lingura de zahar si se toarna peste clatite.
Se da iar tava la cuptor pentru inca 15 minute. Pentru servire se pudreaza cu zahar.
Nu degeaba se spune ca in Viena totul e delicios!
Trimiteți un comentariu
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...