luni, 9 aprilie 2012

CUPCAKES CU LEMON CURD



Pentru ziua de Florii am preparat aceste delicioase prăjiturele cu Lemon Curd.
Ideea mi - a venit vizitând pagina web a Marthei Stewart, de unde am şi preluat reţeta de cupcakes. 
Mi-am spus că acestea vor fi în ton cu sărbătorile care tocmai se apropie, dacă o să le ornez cu câteva bombonele colorate. Dacă vor fi coapte în forme mici de cupcakes  vor arăta foarte bine alături de alte prăjituri preparate pentru Paşte. Eu le-am copt în forme de cupcakes normale dar am pregătit numai o jumătate din porţia dată. Reţeta având unităţile de măsură americane,  pentru a măsura cantităţile date am folosit recipientele din dotare,  adică cele de care v-am mai spus aici . 


Iată ce vă trebuie pentru 24 bucăţi cupcakes:
- 3 cup făină
- 1 linguriţă praf de copt
- 1/2 linguriţă sare
- 1 cup unt ( 226 g)
- 2 cup zahăr
- 4 ouă mari
- coaja şi zeama de la 1/2 lămâie
- 1 cup lapte bătut (iaurt)

- 200 ml frişcă
- bomboane de zahăr 

Mai întâi am preparat frostingul:
- 2 ouă mari
- 130 g zahăr
- 110 ml zeamă de lămâie
- coaja de la 2 lămâi 
- 30 g unt 

Se pun toate ingredientele într-o crăticioară şi se amestecă. 



Se pune crăticioara într-o altă crăticioară pe bain-marie ( se fierbe pe aburi) şi se amestecă continuu până se formează un sos bine legat, ca o maioneză, cam 20 minute .Punem sosul la rece până îl vom folosi.


Pentru prepararea aluatului punem untul şi zahărul în vasul mixerului şi batem până rezultă o cremă pufoasă. 


Se adaugă  pe rând câte un ou , bătând după fiecare până se încorporează . 

Se amestecă separat laptele bătut cu zeama de lămâie; făina, praful de copt şi sarea . Se adaugă în amestecul de unt  cîte 2-3 linguri de lapte şi 2 - 3 linguri făină, alternativ, până la epuizarea lor. 


Cu ajutorul unei linguri se repartizează aluatul în tava specială căptuşită cu foi de hârtie. 
Eu recunosc că am pus cam mult aluat şi la copt aproape că mi-a ieşit din forme. 
Se dă tava la cuptorul încins pentru 20 - 25 minute.


După răcire am pus pe fiecare cupcakes câte o lingură de Lemon Curd , am ornat cu frişcă şi bomboane de zahăr. 


La mulţi ani tuturor celor care poartă nume de flori!
Trimiteți un comentariu
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...