vineri, 2 martie 2012

CUPCAKES CU CAFEA


Ceva dulce şi bun pentru weekend !
Cupcakes :
- 280 g făină
- 30 g cacao
- 100 g zahăr
- 110 g zahăr brun
- 1/2 linguriţă praf de copt
- 1/2 linguriţă bicarbonat de sodiu
- un praf de sare


- 100 ml lapte
- 50 ml cafea concentrată
- 1 linguriţă vanilie
- 110 g unt
- 1 ou

In vasul robotului se pun oul şi untul şi se bat 1 - 2 minute;


se adaugă laptele amestecat cu cafeaua şi vanilia.

Se scoate vasul de pe dispozitivul lui şi se adaugă  ingredientele uscate amestecând uşor  cu ajutorul unei linguri. Se omogenizează compoziţia, apoi , cu o lingură,  se repartizează în tava de brioşe căptuşită cu foiţe speciale de hârtie. Se dă tava la cuptorul preâncălzit pentru 30 minute.

Între timp se prepară crema:
- 230 g unt de bună calitate (85% grăsime)
- 320 g zahăr pudră
- 100 g mascarpone
- o fiolă mică esenţă de rom
- 1 linguriţă cafea ness


In vasul robotului se bate untul cu zahărul pudră până când obţinem o cremă pufoasă;  se adaugă  pe rând câte o lingură de mascarpone şi la sfârşit pudra de cafea dizolvată în esenţa de rom.

Se pune crema în săculeţul special pentru ornat şi se decorează frumos fiecare prajiturică.


Trimiteți un comentariu
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...