duminică, 18 decembrie 2011

PRAJITURA "ELEGANTA"


Dacă nu v - aţi hotărât ce prăjituri să preparaţi pentru sărbătorile ce se apropie, vă propun o prăjitură destul de simplă, pornind de la clasicele foi cu miere.
  Pentru foi aveţi nevoie de:
- 1 ou
- 140 g miere de albine
- 50 g unt (margarină)
- 150 g zahăr
- 3 sau 4 linguri de lapte
- 1 plic zahăr vanilat
- 1 praf de sare
- 1 lingură bicarbonat de sodiu
- 400 g făină
- 2 linguri cacao
Oul, untul, laptele, zahărul, zahărul vanilat, mierea, sarea, bicarbonatul se pun într-o crăticioară cu fund dublu. Se pune crăticioara pe ochiul mic de la aragaz, la foc minim şi se amestecă până se topeşte zahărul ( cam 5 minute ).
Se ia crăticioara de pe foc şi se adaugă făina amestecată cu cacao.
Compoziţia se împarte în patru părţi . Fiecare parte întinde şi se coace cîte o foaie pe dosul tăvii.
Ingrediente pentru cremă:
- 300 ml lapte
- 200 g unt
- 300 g zahar pudra
- 60 g gris
- 1 plic zahăr vanilat
- coaja rasă de la 2 portocale
- 3 linguri gem de caise
Se pune laptele la fiert, se adaugă grisul şi se fierbe. Când grisul este fiert şi compoziţia s-a îngroşat se pune la rece. După răcire se adaugă coaja de portocale, gemul, vanilia.
Untul se freacă spumă cu zahărul pudră.
In crema de unt se adaugă câte o lingură cremă de gris, mixând bine după fiecare.
Crema se împarte în trei şi se repartizează uniform între foi.
Prăjitura se pudrează cu zahăr pudră.

Poftă bună şi Sărbători fericite!
Trimiteți un comentariu
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...