miercuri, 18 septembrie 2013

PUI LA CUPTOR CU BUSUIOC SI LAMAIE


Pulpele de pui la cuptor au fost întodeauna pe placul nostru. Sunt gustoase, simplu de preparat şi pot fi servite alături de o multitudine de garnituri. Dar adăugând puţin busuioc şi  lămâie pot deveni un  prânz deosebit. Pentru acest preparat vă recomand să nu îndepărtaţi pielea pulpelor de pui, acestea având rolul de a păstra carnea suculentă. 



Ingrediente pentru două porţii:
- 2 copane de pui separate în ciocănele şi pulpe
- 1 căţel de usturoi
- 1/2 linguriţă de tarhon uscat
- 1/4 linguriţă de fulgi de ardei iute
- o crenguţă busuioc verde, tocat
- 1 lingură coajă rasă de lămâie
- 2 linguri de ulei de măsline
- 2 linguri suc de lămâie
- sare

Uleiul se încinge într-un vas termorezistent. Se adaugă usturoiul, tarhonul şi fulgii de ardei iute. Se gătesc la foc mic aproximativ 1 - 2 minute, până când uleiul a absorbit aromele. Se scoate usturoiul şi se aruncă, apoi se lasă uleiul la răcit. 


Pulpele de pui se pun în uleiul aromat şi se amestecă bine pentru ca uleiul  să acopere carnea şi să pătrundă şi sub piele. Bucăţile de pui se aranjează pe o tavă cu hârtie de copt şi peste ele se presară sare. 


Tava cu pulpe se introduce în cuptorul preâncălzit la 180 grade C şi se coc până se rumenesc (aproximativ 25 - 30  minute ). 


Între timp se amestecă busuiocul verde tocat, coaja de lămâie şi puţină sare.
Bucăţile de pui se scot pe o farfurie, se stropesc cu suc de lămâie şi se presară mixtura cu busuioc.


Pielea puiului, crocantă, a  păstrat carnea suculentă şi gustoasă.


Poftă bună!

Trimiteți un comentariu
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...