vineri, 3 aprilie 2009

PRAJITURA "CADET"



Reţeta acestei prăjituri am găsit-o într-o revistă veche intitulată "Gospodina şi oaspeţii familiei" a doamnei Draga Neagu, editată în anul 1968 de Editura Tehnică. Cartea este un ghid a acelor vremuri "atît pentru tinerele gospodine cît şi pentru cele mai în vîrstă, care doresc să fie gazde desăvîrşite" , primită de la bunica mea.  Si ne mai spune autoarea în prefaţă " Cartea se adresează femeilor de la oraşe şi sate, tinerelor mame şi gospodinelor care adeseori se întreabă: cum să primesc oaspeţii?"
Blatul prăjiturii este uşor umed, ciocolătos şi dulce. 



Ingrediente blat :
- 4 ouă
- 200 g zahăr
- 300 g ciocolata cu lapte
- 100 g unt
120 g făină

- 90 g gem de caise

Mod de preparare:
Mai întâi se freacă 200 g zahăr cu gălbenuşurile până ce acestea îşi dublează volumul.



Se adaugă ciocolată rasă şi untul moale. Se amestecă bine apoi se pune făina.



Albuşurile se bat spumă tare şi se adaugă la compoziţie, amestecând prin răsturnare.
Se pune compoziţia într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se coace.
Când este gata se scoate din cuptor şi se unge cu gemul de caise (las la aprecierea fiecăreia cantitatea).



Deasupra gemului se pune un strat din următoarea glazură:

- 80 g zahăr
- 1 plic zahăr vanilat 
- 50 g nucă măcinată
albuşurile se bat spumă tare cu zahărul şi  zahărul vanilinat, apoi se amestecă cu nuca măcinată.
Se întinde peste prăjitură şi se mai dă la cuptor să se usuce glazura.



Trimiteți un comentariu
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...