
Nu am respectat întocmai reţeta lor având o tavă mai mică pentru copt foi.
Pentru preparare a foilor am folosit:
- 5 ouă
- 5 linguri de apă rece
- 100 g zahăr
- 75 g nucă măcinată
- 80 g făină
- 1/2 plic praf de copt
Am bătur bine albuşurile spumă, am adăugat apa rece, zahărul, continuînd să bat albuşurile cu mixerul la viteză maximă încă 1 minut. Am adăugat la final făina amestecată cu praful de copt şi cu nuca, amestecînd compoziţia uşor, numai prin răsturnare, cu o lingură.

- 3 gălbenuşuri
- 400 ml lapte
- 150 g zahăr
- 200 g unt
- 70 g făină
250 ml lapte l-am pus la fiert împreună cu zahărul


După răcire am adăugat un unt şi am mixat câteva minute, devenind o cremă spumoasă şi fină.
Din 200 g zahăr tos am am preparat un caramel pe care l-am întins fierbinte pe două foi.
Jumătate din cremă am întins-o pe prima foaie caramelizată, am acoperit cu a doua foaie, am pus restul de cremă apoi ultima foaie.

Peste prîjitură am întins albuşurile rămase de la cele trei ouă, bătute cu 150 g zahăr.
Nu vă recomand să folosiţi albuşurile pentru nota finală a prăjiturii, acestea dovedindu - se a fi aspectuoase în primele 5 - 6 ore, după care, încet, încet, parcă s-au topit.
A doua oară când voi prepara această prăjitură, fiindcă sigur o să o mai prepar - este foarte gustoasă, am să folosesc o glazură caramel sau altceva.
9 comentarii:
FOARTE BINE ARATA,POATE DACA AI FI BATUT ALBUSELE PE BAIE DE ABUR NU S-AU FI TOPIT,,,,EU ASA LE BAT,SAU DIN ZAHAR FAC UN SIROP GROS FIERT PE FOC SI-L TORN PESTE ALBUSELE SPUMA FIERBINTE SI BATAND IN CONTINUU PANA SE TERMINA SIROPUL.ESTE O PARERE,SPER SA NU TE SUPAR.TE PUP!!
Cat de bine poate sa arate...
Vai Doamne cat de bine arata! Cred ca sunt delicioase!
Mirela ai dreptate. Am făcut şi eu glazură din albuşuri bătute pe baie de aburi, dar acuma fiind în criză de timp (bugetarii lucrează şi în Ajun de Crăciun) m-am grăbit să nu dea colindătorii peste mine şi eu să nu fi terminat prăjiturile. Am să încerc şi varianta cu sirop. Mersi! Weekend plăcut!
Felis, mulţumesc mult! Este prima încercare la această prăjitură. Cred că a doua oară o să arate şi mai bine!
Sfârşit de săptămână plăcut!
Iulia, pe cât este de arătoasă, pe atât de delicioasă. Chiar mai delicioasă decât arată.
buna cred ca e ,am s-o incerc si eu !
mi-am notat parerea mirelei !
Pansy , la prăjitura asta cred că o să-i vină rândul iar cît de curând! Un deliciu dulce, dulce!
Cred ca ar merge frisca deasupra.Sau presaram peste albus putina ciocolata rasa.
Trimiteți un comentariu