miercuri, 26 septembrie 2012

ARDEI UMPLUT CU CARNE ÎN SOS DE ROŞII



In acest week-end am pregătit  o mâncare de vară târzie - toamnă, aceasta fiind, de regulă,  perioada anului în care prepar această mâncare, profitând din plin de roadele grădinii. Din grădina mamei am strâns ardei roşii şi galbeni, de mărime mijlocie, numai buni pentru umplut cu carne. Tot de aici am strâns şi roşiile pentru bulion şi cimbru verde.

Ingrediente umplutură ardei :
- 12 bucăţi ardei roşii şi verzi
- 110 g orez
- 400 g carne tocată de porc
- 1 ceapă
- 1 ou
- sare, piper
- 1 crenguţă cimbru verde

Ingrediente pentru sos:
- 1 litru bulion (suc de roşii proaspăt)
- 2 linguri făină
- 30 ml ulei
- 1 linguriţă boia de ardei
- 2 foi dafin 
- sare, piper
- 1 lingură zahăr
- 1 cană apă 

Mai întâi se prepară sosul de roşii astfel:  într-o crăticioară se căleşte făina în uleiul încins, se amestecă de câteva ori, se adaugă boiaua de ardei apoi se stinge cu bulion proaspăt. Se condimentează cu sare şi piper, zahăr şi foile de dafin. Se fierbe 10 minute. 
Ardeii se spală, se curăţă de cotoare decupându-i cu un cuţit astfel încât să rămână un orificiu cât mai mic, se curăţă şi seminţele apoi se lasă deoparte .
Carnea tocată se amestecă cu orezul spălat şi scurs de apă, ceapa tocată, ou, sare şi  piper apoi se umplu ardeii. Într-o cratiţă termorezistentă unsă cu ulei se aşează ardeii unul lângă altul. Se toarnă apa şi deasupra lor se pune o crenguţă de cimbru verde.


Peste ardeii din cratiţă se toarnă sosul de roşii , se acoperă cu folie de aluminiu apoi se dau la cuptor pentru 40 de minute la o temperatură de 250 grade.


Ardeii umpluţi cu carne se servesc fierbinţi cu sos de roşii. Dacă nu ţineţi cură de slăbire puteţi pune deasupra şi o lingură de smântână. 

3 comentarii:

Unknown spunea...

Delicios!! Eu vreau si smantana deasupra ;)

Ioana V. spunea...


ff bun!

miremirc spunea...

Papa super bun :) Preferata mea !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...