luni, 20 februarie 2012

TAGLIATELLE CU SOS ALFREDO SI SPANAC


Sosul Alfredo este binecunoscut în Statele Unite. De fapt aici a şi fost inventat, fiind foarte apreciat de americani, mai mult decât de italienii din Peninsulă. Se prepară foarte repede, se folosesc ingrediente puţine şi se poate folosi la paste sau în diferite combinaţii cu legume sau fructe de mare (caz în care smântâna se poate înlocui cu un iaurt mai gras).
Am ales pentru cină acest minunat sos în combinaţie cu spanac. A rezultat o cină delicioasă.
Ingrediente:
- 360 g tagliatelle
- 360 g spanac
- 150 g parmezan
- 50 g unt
- 200 g smântână dulce
- sare
- piper
Pastele se pun la fiert în apă cu sare.
Sosul nu este greu de preparat însă necesită o atenţie mai mare.
Se încălzeşte tigaia, se ia de pe foc şi se adaugă smântâna; se pune înapoi tigaia pe focul dat la minim amestecând aproape continuu, până ce aceasta se încălzeşte (atenţie să nu se înfierbânte prea tare, altfel riscaţi să se taie),
se trage tigaia de pe foc, se adaugă untul şi se amestecă până ce acesta se topeşte ; se adaugă parmezanul,
se pune tigaia pe foc,
se adaugă spanacul, sare şi piper, după gust, se amestecă de câteva ori şi sosul este gata.
Pastele fierte se amestecă cu sosul Alfredo cu spanac şi cina este gata!

Poftă bună!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...