duminică, 27 martie 2011

PRAJITURA MOKKA


BLAT:
- 7 ouă
- 200 g zahăr
- 200 g migdale măcinate
- 3 linguri făină
- 1 linguriţă praf de copt
- coajă de lămâie
- un vârf de cuţit de sare
CREMA:
- 2oo g unt
- 200 g zahăr pudră
- 3 gălbenuşuri
- 50 ml cafea espresso foarte concentrat
- 100 ml lapte
- 1 lingură făină
- 100 g migdale prăjite şi sfărâmate
GLAZURA:
- 100 g ciocolată albă
- 50 g unt
- 50 g cafea ness
Pentru blat se separă albulurile de gălbenuşuri; albuşurile se bat spumă cu zahărul , se adaugă pe rând gălbenuşurile, migdalele măcinate, făina amestecată cu praful de copt.
Compoziţia se toarnă într-o tavă unsă cu unt şi se pune în cuptorul încins în prealabil unde se coace 30 minute la foc potrivit.

Pentru cremă se pune la fiert jumătate din cantitatea de lapte iar când dă în clocot se adaugă făina amestecată restul de lapte rece. Cînd s-a îngroşat se ia de pe foc şi se pune la rece.
Intr-o crăticoară se amestecă gălbenuşurile cu zahărul, apoi se pun pe foc mic şi se amestecă continuu până se îngroaşă puţin. Se adaugă migdalele prăjite şi sfărâmate cafeaua (eu am pus şi o linguriţă mică de zaţ ). Se pune şi aceasta la rece.
Blatul se taie în două . Crema de lapte se adaugă la crema de gălbenuşuri (pe rînd, numai câte o lingură o dată), se omogenizează foarte bine .
Pentru glazură se topeşte pe baie de aburi ciocolata albă împreună cu untul; când ciocolata s-a topit se adaugă nessul .
Se întinde crema peste primul blat apoi se acoperă cu blatul rămas.
Deasupra prăjiturii se întinde uniform glazura călduţă şi se decorează cu boabe de cafea trase în miere

O prăjitură bună pentru Sărbătorile care se apropie. Îmi pare rău că bucata de prăjitură din imagine nu este atât de perfectă, dar este singura pe care am reuşit să o salvez .

7 comentarii:

Sabrina Nedelcu spunea...

Va invit la un concurs gratuit ! :* http://mariefecte.blogspot.com/2011/03/concurs-mierea-un-aliment-valoros.html

Alexandrina spunea...

Arata foarte bine, cred ca e si foarte gustoasa!

Adela Zilahi spunea...

arata foarte bine ...cred ca e si delicioasa...O seara placuta!

I Love Ski Jumping spunea...

Bine aţi venit la poloneză ; ))
Ai un blog foarte frumos şi fermecător, minunat, trimite Kisses ** şi sper că mă veţi vizita pe blog-ul meu; ^ ^
Cele mai bune urări şi sărutări, ♥ **

Claudia-Maria spunea...

delicioasaaaaaaa!!!

nana spunea...

Multumesc de apreieri. Este gustoasă, pe placul celor care preferă cafeaua, şi nu numai!

nana spunea...

Mersi Ski Jumping! Ti-am vizitat deja blogul. Felicitări!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...