marți, 23 februarie 2010

OUA UMPLUTE CU SUNCA


Cui nu-i plac ouăle umplute? Poate că sunt astfel de persoane dar foarte puţine, eu cel puţin nu ştiu pe nimeni să nu-i placă.
De-a lungul vremii s-au inventat tot felul de reţete de ouă cu diferite umpluturi: cu carne de pui, cu peşte, cu fructe de mare, pate de ficat, muştar, etc. Apoi mai sunt ouă umplute care se servesc cu sos sau fără sos.
Săptămâna aceasta am preparat ouă umplute cu şuncă şi maioneză cu muştar.
Ingrediente:
- 7 ouă
- 150 g şuncă Praga
- 2 linguri muştar
- 150 ml ulei de măsline
- 50 ml ulei de floarea soarelui
- 200 ml smântână
- piper
- sare
- 1 linguriţă muştar franţuzesc boabe
6 ouă se pun în apă rece. Se pun pe foc unde se fierb 10 minute, timp socotit de când acestea încep să fiarbă. Când s-au fiert se pun în apă rece apoi se decojesc şi se taie fiecare pe jumătate, gălbenuşurile punându-le într-un castron. Un gălbenuş se pune deoparte.
Cu o furculiţă se mărunţesc bine gălbenuşurile din castron.
Se prepară maioneza din gălbenuşul pus deoparte, oul întreg, o lingură de muştar, ulei, sare şi piper; când este gata se adaugă smântâna.
In castronul cu gălbenuşurile mărunţite se adaugă şunca tăiată, o lingură de muştar şi două linguri de maioneză. Cu această compoziţie se umplu jumătăţile de albuşuri.

Ouăle umplute se aşează pe un platou, se decorează cu muştar franţuzesc şi pătrunjel verde.
Se servesc cu sosul de maioneză cu smântână sau fără sos.
Trimiteți un comentariu
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...