duminică, 3 ianuarie 2010

PRAJITURA SNIKERS




La multi ani in 2010!
Aceasta prajitura am preparat-o pentru Craciun, dar nu am avut timp sa o postez, la fel ca si celelalte retete pe care le voi posta in zilele urmatoare.


Ingrediente blat:
- 6 albusuri
- 200 g zahar tos
- 200 g nuca macinata
- 3 linguri faina
- 1 plic praf de copt
Ingrediente crema:
- 6 galbenusuri
- 5 linguri zahar
- 200 g nuca prajita si zdrobita
- 8 linguri de zahar tos pentru caramel
- 200 g unt
Glazura de ciocolata alba :
- 200 g ciocolata alba
- 2 linguri de ulei
Glazura de ciocolata:
- 200 g ciocolata cu lapte
- 2 linguri de ulei
- 75 g unt
Albusurile se bat spuma cu 200 g zahar.
Nuca se amesteca cu faina si praful de copt si se adauga la albusurile batute.
Compozitia se pune intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina si se da la cuptor .
Eu am folosit o tava mai mare, cu diametrul de 36/26 si va sfatuiesc si pe voi sa faceti la fel pentru ca blatul sa nu fie prea inalt.
Acuma este momentul sa trecem la prepararea cremei.
8 linguri de zahar se spun intr-o cratita cu fundul dublu si se caramelizeaza. Cand zaharul este topit in intregime se adauga 200 g unt. Galbenusurile se bat cu 5 linguri de zahar,
si se toarna in caramel;
se amesteca pana se dizolva caramelul intarit putin in contact cu galbenusurile reci si va rezulta o compozitie cremoasa.
Se adauga nuca prajita si zdrobita sau taiata marunt, si se continua fierberea cremei, la foc mic, 10 - 12 minute.

Peste blatul rece se intinde  ciocolata alba topita pe bain-marie cu 2 linguri de ulei apoi crema caramel .

Deasupra se prepara o glazura de ciocolata cu lapte, topita pe bain-marie, amestecata cu ulei si unt si lasata la racit la temperatura camerei.

Prajitura se portioneaza, am taiat-o in dreptunghiuri mici, imitand in acest fel ciocolata Snikers, iar peste acestea am turnat glazura de ciocolata.
Trimiteți un comentariu
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...