joi, 23 aprilie 2009

TOCANITA CU CARNE DE VITEL


Ingrediente:
- 300 gr carne de vitel
- 150 ml smantana
- 1 ceapa
- 1 catel de usturoi
- 1/4 ardei rosu
- 4 linguri de ulei
- sare
- piper
- boia de ardei
- pasta de ardei iute
- 2 linguri de faina
- un cub Knor de vita
Ceapa, usturoiul si ardeiul se taie marunt si se calesc in ulei, un minut, la foc mic; se adauga carnea taiata in bucati mici si se amesteca. Cand s-a schimbat culoarea la carne se adauga boiaua de ardei, sare, piper, pasta de ardei iute, apa cat sa o acopere si se lasa sa fiarba la foc mic, adaugand cate putina apa, cand scade lichidul, pana se inmoaie bine.
Intr-un castron se freaca faina cu cca 200 ml apa rece, adaugata cate putin la inceput, ca sa nu formeze cocoloase, apoi se toarna peste carne, adaugand si apa, daca este necesar.
Se lasa sa fiarba cateva clocote, se ia cratita de pe foc, se pune smantana;
Se potriveste gustul cu sare si se presara patrunjel verde tocat.
Tocanita se serveste cu mamaliguta calda.
Trimiteți un comentariu
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...