sâmbătă, 18 aprilie 2009

PRAJITURA "MAIA"



Pentru iubitorii prăjiturilor cu nucă și cafea, la fel ca mine, am preparat acest deliciu. Este o prăjitură pe care o prepar aproape la fiecare sărbătoare mai importantă.


Ingrediente pentru foi:
- 9 albusuri
- 225 gr de zahar
- 300 gr de nuci

Ingrediente pentru crema:
- 9 galbenusuri
- 9 linguri de zahar fin
- 250 g  unt de 82% grăsime
- 2 linguri de cafea ness

Pentru prepararea foilor se pregătesc nucile:  se pun într-o tavă şi se dau la cuptor, la foc mic,  pentru aproximativ 30 de minute. Se scot, se lasă să se răcească apoi  se dau prin maşina de măcinat nucă. 
Ingredientele pentru foi se împart în trei și se coc trei foi astfel : 3 albuşuri se bat spuma tare cu 75 gr de zahar. Cand spuma se ţine bine de tel se adaugă 100 gr de nuca măcinată. Se încorporează uşor cu o lingură. Compoziţia obţinută se întinde pe dosul unei tăvi (30X22 cm), unse cu ulei si pudrată cu puţină faină sau tapetată cu hârtie pentru copt (pensulată cu puțin ulei).
 Se da la copt pentru 15 - 20 minute la o temperatură de 180 de grade C.  Se scoate din cuptor, se lasă 1 minut apoi se îndepărteayă ușor hârtia. La fel se procedează si cu restul foilor.


Intre timp se prepara crema: gălbenusurile se pun într-un vas pe bain-marie împreuna cu zaharul. Se amestecă pana se obţine o  compozitie cremoasa, ca o smântână. 


Se adauga cafeaua ness și se mixează 2 - 3 minute. Se ia vasul de pe foc şi crema se pune la rece. 



Separat se mixează untul spumă,  apoi se adaugă câte o lingură din crema de gălbenuşuri. Se mixează la viteză maximă . 


Crema obţinută se împarte în două. Peste prima foaie se pune o porţie de crema, se întinde uniform, se pune foaia a doua, apoi restul de cremă, se întinde şi se acoperă cu ultima foaie. Se presează uşor  
Deasupra prajiturii se pune glazură de ciocolată Dr. Otker, preparata la rece.


Niciun comentariu:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...