duminică, 20 iunie 2010

PRAJITURA TIRAMISU


Ingrediente pentru blat:
- 6 ouă
- 200 g zahăr
- 160 g făină
- 1 lingură amidon
- 30 g cacao
- 1 plic praf de copt

Ingrediente pentru cremă :
- 4 gălbenuşuri
- 150 g zahăr
- 4 linguri lichior Amaretto
- 500 g mascarpone
- 250 g brânză de vaci cremoasă
- 300 g frişcă
- 2 plicuri întăritor de frişcă
- 2 linguri cacao
- mărgeluţe din zahăr pentru ornat
Pentru prepararea blatului se separă ouăle; albuşurile se bat cu 100 g zahăr iar gălbenuşurile se freacă cu 100 g zahăr şi 4 linguri apă fierbinte.
Când gălbenuşurile au devenit spumoase se adaugă făina amestecată cu praful de copt, amidonul şi cacao. Se încorporează uşor albuşul după care se pune compoziţia în tava tapetată cu hârtie de copt şi se coace 35 - 40 minute. Se lasă să se răcească în tavă.
Pentru cremă se bat gălbenuşurile cu zahăr. Se trec pe bain-marie şi se amestacă până devin ca o maioneză.
Brânza de vaci se amestecă cu mascarpone, apoi se adaugă gălbenuşurile şi lichiorul Amaretto.
Frişca se bate două minute, se adaugă întăritorul, conform indicaţiilor de pe ambalaj şi când este gata se încorporează în compoziţia de mascarpone Blatul de prajitură se taie pe trei niveluri. Pe primul nivel se repartizează 1/3 din cantitatea de cremă. Se aşează a doua foaie se acoperă cu a doua treime din cantitatea de cremă. Se aşează şi ultima foaie de blat şi se acoperă cu restul de cremă. Prăjitura se dă la frigider cca 3 ore. Inainte de servire se pudrează cu cacao şi se ornează cu mărgeluţe din zahăr.

4 comentarii:

Alexandrina spunea...

Cat de bine arata, felicitari!

diamond spunea...

aditza, gand in gand cu bucurie :D am facut amandoua tiramisu! yummy yummy! te pup, o saptamana frumoasa!:D

adriana gherman spunea...

Alexandrina mersi. Poza nu este prea reusita Din pacate este unica poza salvata.

adriana gherman spunea...

Adriana o saptamana frumoasa iti doresc si eu.Te pup!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...