Desi a trecut numai o saptamana de la Paste, parca imi era dor de ceva dulce. Prin frigider sau camara nu prea aveam mare lucru, sambata fiind plecata din oras nu am fost la cumparaturi, am gasit o pungulita cu branza de vaci; imediat mi-a fugit gandul la niste papanasi vazuti pe un blog drag mie, dana2dor; avand toate cele de trebuinta, nu mare lucru, am inceput sa prestez.
- 500 gr branza de vaci
- 2 oua
- 1/2 lingurita de bicarbonat de sodiu cu putina zeama de lamaie
- 3 linguri de zahar
- vanilie
- smantana dulce
- putina sare
- faina cat cuprinde
am format bilute din aluat, i-am dat fiecareia o forma rotunda si plata de chiftea, in mijloc am facut cate o gaura, cateva bilute le-am lasat mici si rotunde; se pun intr-o tigaie in ulei, neanghesuiti, si se prajesc pe ambele fete;
I-am servit cu smantana si cu dulceata de capsuni.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu