vineri, 22 ianuarie 2016

CHEC CU VISINE



Vine weekend-ul ! Ce puneţi lângă cafeaua de dimineaţă? Vă spun eu: chec cu vişine!
Super bun şi aromat şi umed datorită sucului de portocale folosit. 



Ingrediente:
- cca 500 g vişine din compot sau din congelator
- 3 ouă
- 150 g iaurt cremos
- 250 g zahăr
- 280 ml ulei de floarea soarelui
- 420 g făină
- sucul de la 1/2 portocală
- 1 linguriţă zahăr vaniliat
- 1 linguriţă praf de copt
- 3 linguri fulgi de migdale
- 2 linguri zahăr praf.

Preîncălziţi cuptorul la 180 grade C. O tavă cu un diametru de 26 cm se unge cu unt şi se tapetează cu făină.
Cireşele se lasă într-o strecurătoare să se scurgă bine. 
În vasul mixerului se bat ouăle întregi împreună cu zahărul şi zahărul vaniliat. Se adaugă, pe rând iaurtul, uleiul, sucul de potrocale. Se opreşte mixerul şi se adaugă, amestecând uşor cu o spatulă, făina  cu praful de copt. 
Se înglobează cireşele, apoi aluatul  se toarnă în tavă. Se dă la cuptor. 


După cca 30 de minute se scoate tava din cuptor, se presară fulgii de migdale şi se mai bagă  în cuptor pentru încă 30 de minute. 


Peste checul rece se presară zahăr pudră apoi se taie felii. 


Poftă bună!

Trimiteți un comentariu
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...