sâmbătă, 28 martie 2009

Ghinda de ciocolata
Se framanta un aluat din 1 ou, 80 g unt, 70 g zahar, 180 g faina si 1/2 praf de copt.
Se ia cate putin aluat si se fac biscuiti de marimea si forma unei ghinde.
Se coc pe tava unsa. Cand sunt reci se moaie jumatate in
ciocolata topita si la codita se pune o bucatica de migdala
sau sambure de caisa taiat felioare subtiri.
Spinare de arici
Se freaca 65 g de unt sau margarina cu 75 g zahar si 3 galbenusuri pana devin spumoase,
se adauga 50 g nuci macinate si se freaca bine cu mixerul 5 - 10 min.
Se umezesc in lapte indulcit si aromat 70 g biscuit sfaramati. In lapte se pune si o
coaja de lamaie. Se introduc biscuitii in compozitie, apoi se adauga albusurile batute spuma.
Se unge o forma lunga cu unt si se tapeteaza cu putina faina.
Se toarna compozitia si se coace, dupa care se rastoarna; cand s-a racit se imbraca intr-o glazura facuta din putina cacao amestecata cu zahar, lapte si putin unt frecat pe foc pana se ingroasa bine. Se toarna glazura fierbinte peste prajitura, intinzand egal peste toata suprafata.
Se infig in ea migdale sau fulgi de ciocolata (se gasesc la supermarketuri).
Trandafirasi
Se framanta bine 300 g faina cu 3 oua intregi, un praf de copt, 150 g zahar, 3 linguri de
smantana si un praf de sare. Aluatul se intinde in foaie subtire, se taie rondele cu un
pahar mic si fiecare rondea se cresteaza imprejur de patru ori.
Se pun cate 4 - 5 rondele una peste alta si la mijloc se apasa cu degetul ca sa se lipeasca
intre ele. Se prajesc in ulei incins ( ca minciunelele ) pana se rumenesc.
Se pune pe fiecare cate o boaba de zmeura, visina sau cireasa.
Trimiteți un comentariu
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...