luni, 21 decembrie 2009

FURSECURI NINSE


Cine asteaptă cadouri ar trebui să si ofere ceva. Iata cu ce il mai astept eu pe Mos Craciun: niste prajiturele asezate langa brad, pentru ca Mosul sa le inhate rapid, ca deh, nu prea are timp de stat.


Ingrediente fursecuri:
- 300 g faina
- 250 g unt ( se poate si margarina)
- 1 plic zahar vanilat
- 3 galbenusuri
- 3 linguri pline zahar
- sare
- 1 praf de copt
Pentru finisare:
- 2 linguri nuca macinata
- 2 linguri de zahar tos
- 50 g ciocolata alba
- 2 linguri dulceata de prune
Galbenusurile se amesteca cu untul, sarea, zaharul si zaharul vanilat
se amesteca pana se spumeaza,
iar la sfarsit se adauga faina. Se framanta bine si, daca este cazul, pe planseta de bucatarie se mai adauga o lingura de faina si se continua framantatul pana ce aluatul nu se mai lipeste de mana.
Din aluat se formeaza o bila care se pune intr-o folie alimentara si se da la rece pentru 20 - 30 minute.
Se intinde o foaie cu grosimea de 3 - 4 mm. Din ea, se decupeaza, cu ajutorul unor forme speciale, stelute si discuri.
Am decupat stelute pe care le-am pus in tava neunsa la cuptor pentru 10 minute;
iar discurile decupate le-am presarat cu nuca si zahar, dupa care le-am dat la cuptor.
Finisare: - discurile se lipesc cate doua cu dulceata de prune
- stelutele le-am ornat cu ciocolata alba topita pe bain-marie, apoi pusa intr-o punga mica taiata foarte putin la un colt, imitand un fulg de nea.
Trimiteți un comentariu
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...