vineri, 18 mai 2012

SUPA DE GAINA


Ce spuneţi de o supă dulce de găină pentru acest weekend? Eu am preparat această supă pentru sărbătorile de Paşte din acest an. Mă gândeam că ar fi bună pentru masa de prânz de duminică.
Pentru prepararea unei supe de găină, dulce, concentrată şi bună, bună, am pus:
- 1 găină de casă 
- 1 kg morcovi
- 4 bucăţi rădăcină de pătrunjel 
- 2 bucăţi  păstârnac (nu prea mari. dacă sunt mari puneţi numai unul)
- 1 bucată ţelină
- 1 ceapă mare
- 1 varză creaţă (mai mică)
- 1 lingură piper boabe
- sare
Găina se curăţă,  se spală şi se pune la fiert în apă rece într-o oală mare cu aproximativ 8 litri de apă. 
După ce supa începe să fiarbă dăm focul la minim ( pe arzătorul mijlociu al aragazului)  şi spumăm. Punem sare şi fierbem găina  cam 2 ore. 
  Între timp curăţăm şi spălăm legumele. Morcovii, pătrunjelul, ţelina şi păstârnacul de taie în patru. Ceapa se curăţă de foile uscate dar nu se taie. Varza se spală. 
Se adaugă legumele şi piperul în supă şi se mai fierbe 1 oră.
Se strecoară. Supa strecurată se pune înapoi în oala în care a fiert. Legumele se răcesc şi se folosesc la o salată ( vorba vine de beuf). In supă se adaugă tăieţei subţiri cu ouă sau găluşcuţe din gris, cum am făcut aici. Deasupra se presară pătrunjel verde tocat. 

.
Să aveţi poftă! 
Trimiteți un comentariu
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...