vineri, 14 martie 2014

CHEC CU MERE SI SCORTISOARA


Checul propus pentru acest weekend este un deliciu de toamnă mai degrabă decât de primăvară.  Dar  vă asigur că  acest deliciu este binevenit în orice anotimp. 
Reţeta este preluată de pe net, nu mai reţin siteul, numai semnatura: Jinglebells  . Unităţile de măsură sunt cele din SUA. Cănile şi lingurile pot fi cumpărate  din orice supermarket mare. Au avantajul că sunt foarte uşor de folosit şi  nu mai este necesar cântarul.


Ingrediente:
- 1/3 cană zahăr brun (75 g) 
- 1 linguriţă scorţişoară măcinată

- 2/3 ceaşcă zahăr alb (134g)
- 1/2 cană de unt (113 g)
- 2 ouă 
- 1 1/2  căni făină (160 g)
- 1 1/2 linguriţe extract de vanilie
- 1/2 cană de lapte (120 ml)
- 1  linguriţă praf de copt
- 1 măr curăţat şi tăiat cubuleţe

Mai întâi se încălzeşte cuptorul la 180 grade C.
Într-un castron se amestecă zahărul brun şi scorţişoara. Se adaugă mărul curăţat şi tăiat cubuleţe, se  amestecă până când zahărul acoperă uniform bucăţile de mere.
Se mixează untul cu zahărul alb până devine cremos. Se adaugă câte un ou apoi extractul de vanilie. Făina se amestecă cu praful de copt apoi, jumătate se pune în vasul mixerului. Se adaugă jumătate din cantitatea de lapte, se omogenizează, se pune restul de făină şi restul de lapte. 
Într-o tavă de chec se toarnă jumătate din cantitatea de aluat, jumătate din cantitatea de mere, se acoperă cu restul aluatului şi deasupra se pun merele rămase. 


Tava se dă la cuptor pentru 35 - 40 de  minute. 


Poftă bună!


2 comentarii:

dia_diana58 spunea...

Arata exceptional , pacat ca nu ai cantitatile si in grame ...

Adriana Gherman spunea...

Mersi Dia. Am scris cantităţile şi în grame .

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...