luni, 3 august 2009

PIERSIC - TORT

Piersic-tort
cu crema de branza
Va recomand acest minunat si "racoros" tort, preparat din roadele verii.
Ingrediente blat:
- 2 oua
- 70 g zahar
- 80 g faina
- 2 linguri suc de portocale
- 20 g amidon
- 1 praf de copt
Ingrediente umplutura:
- 1 kg piersici
- 200 ml vin alb
- sucul si coaja rasa de la 2 limette
- 130 g zahar
- un plic gelatina (10 g)
- 500 g branza de vaci
- 300 ml frisca
- un pachetel zahar vanilat
Mai intai preancalziti cuptorul, apoi la treaba:
Se separa ouale. Galbenusurile se bat 10 min. cu zahar si suc de portocale. Albusurile se bat spuma si se adauga la galbenusuri.
Faina, amidonul si praful de copt se amesteca si se inglobeaza in amestecul de oua; se aseaza intr-o forma de tort tapetata cu hartie de copt; se coace 25 min. Piersicile se oparesc, se decojesc, se scot samburii, se taie felii nu prea subtiri. Intr-o craticioara se pune vinul, coaja si sucul de limetta, zaharul si vanilia. In acest sirop se pun piersicile si se fierb cam 4 minute. Se scurg fructele si zeama se lasa sa se racoreasca. Zeama racita se amesteca cu branza . Gelatina se dizolva in putin suc de portocale, se incalzeste apoi se amesteca cu 6 linguri de compozitie de branza. Se adauga restul de branza dupa care se da la rece. Cand incepe sa se intareasca se adauga frisca batuta. Se mai da crema la frigider aproximativ 15 minute.
Blatul se aseaza din nou in tava in care a copt, tapetata cu folie , se pune 1/2 din crema, 2/3 din piersici si restul de crema. Se da la rece pentru 3 ore. Se scoate tortul din tava, se pune pe un platou, se taie felii apoi se savureaza, alaturi de un pahar rece de vin dulce licoros.

6 comentarii:

Ala Oancea spunea...

Foarte bun tortul, mai ales pe caldurile astea. Ti-a iesit foarte frumos ;)

Cami -Camila-Witt.... spunea...

Arata foarte apetisant..Te rog mult sa treci pe la mine sa ridici un premiu Te tzuc Cami

Claudia-Maria spunea...

yamiii perisici cu crema de frisca si quark........delicios, la noi numai sunt calduri deloc,e foarte rece, dar tortuletul tot merge la un capucino dupa masa, tzuc Adi.

Carmen spunea...

Cred ca e foarte bun!
Te asteapta un premiu la mine!
XOXO

nana spunea...

Va multumesc tare mult! Va pup si eu! Multumesc pentru premii Camila si tie Carmen.

dulcik spunea...

Cred ca e foarte gustos acest tort abea astept sa il incerc

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...