sâmbătă, 28 martie 2009

La aceasta sectiune voi prezenta cateva sfaturi mamicilor pentru a oferi copiilor cea mai mare bucurie: o zi in care acestora le va fi permis sa invite acasa cativa prieteni sau colegi de scoala.
Chiar daca se obisnuieste ca zilele de nastere ale copiilor nostri sa se sarbatoreasca in diferite locatii gen "Mc.Donalds, Casuta povestilor, etc" , unde intr-adevar copii se simt bine fiind antrenati in tot felul de jocuri si activitati, este bine ca parintii sa permita copiilor ca din cand in cand, sa invite acasa cativa prieteni sau colegi de scoala, de obicei duminica sau chiar pentru a serba o aniversare.
Cand copilul este la gradinita mama invita atat copii cat si pe mamele copiilor.
De la 8 ani copilul simte nevoia sa fie luat "in seama". In acest caz mama "se sfatuieste" cu el ce copii sa fie invitati, ce bunatati sa se prepare, ce jocuri sa se desfasoare. Asadar, desi aparent el este gazda, este condus indeaproape de mama.
Cand copii au crescut si au ajuns la varsta adolescentei, rolul mamei ramane acelasi, numai ca acuma are alaturi un copil mare care tine la parerile lui; de exemplu vrea sa organizeze petreceri in cursul saptamanii, ar fi fericiti ca intalnirea sa tina pana in zori sau crede ca parintii il stanjenesc cu prezenta lor. Si in aceasta situatie tot mama trebuie sa - si impuna parerea dar cu tact, rabdare si putere de convingere.
In primul rand asemenea intalniri nu trebuie organizate la intamplare, ci legate de un anumit eveniment. De data aceasta tanarul sau tanara sarbatorita trebuie sa ia parte la organizarea intalnirii de la cele mai mari pana la cele mai mici lucruri.
Se lasa sarbatoritei unele initiative: asezarea camerei, a gustarilor pe platouri, ordinea servitului. Mama observa si da indrumarile necesare.
Pentru tineret se vor pregati platouri cu gustari, saleuri, fursecuri.

Niciun comentariu:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...