luni, 27 aprilie 2009

CIORBA TARANEASCA DE VACUTA



Ingrediente:
- 300 gr carne de vaca
- 1 morcov
- 1 radacina de patrunjel
- 1/2 radacina de telina
- 1 ceapa mijlocie
- 5 cartofi
- 3 fire de ceapa verde
- 1/2 ardei gras galben
- 1/2 ardei gras rosu
- 2 oua
- 100 gr frecatei pentru supa
- 100 ml bulion de rosii
- sare
- piper
- otet
- o lagatura patrunjel verde
Carnea de vita se spala, se taie bucatale si se pune la fiert in 2 l apa rece cu sare; se fierbe aproximativ o ora, la foc mijlociu. Cand carnea este fiarta pe jumatate se adauga legumele curatate si taiate cubulete, mai putin cartofii, frecateii, ardeiul si ceapa verde, care se pun mai tarziu, la fel si bulionul .
Se potriveste de sare si piper si se mai fierbe 30 minute. La sfarsit se pune otet, dupa gustul fiecareia. Se adauga ouale batute bine si amestecate cu putina zeama din supa. Se lasa sa mai fiarba cateva clocote, apoi se ia de pe foc, se aromeaza cu leustean si patrunjel verde tocat.

Niciun comentariu:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...