Ciorba radauteana este o ciorba foarte usor de preparat, simpla dar foarte asemanatoare cu ciorba de burta.
Ingredeinete:
- 500 g pui ( 1/2 pui)
- 2 morcovi
- 1 radacina patrunjel
- 1/2 telina
- 3 catei de usturoi
- 250 g smantana grasa
- 1 ardei iute
- 1 lingurita piper macinat
- 1 lingura faina
- sare
- patrunjel verde
- 1 cub bors Knorr
Carnea de pui se spala si se pune intr-o oala cu 4 litri apa rece. Oala se pune pe foc la fiert .
Dupa ce supa da in fiert se reduce flacara de la aragaz la mediu si din cand in cand se spumeaza.
Dupa aproximativ 1/2 ora se adauga morcovii, radacina de patrunjel si telina curatate; morcovii si radacina de patrunjel taiati in doua, pe lung, telina taiata in patru. Ardeiul se taie feliute.
Se adauga sare si piper si se continua fierberea inca 20 - 25 minute.
Carnea de pui se taie cubulete mici care se pun inapoi in supa si se continua fierberea la foc mic inca 2 sau 3 minute, dupa care supa se trage de pe foc.
Intr-un bol se freaca smantana cu faina, se adauga treptat cate un polonic de supa calda (atentie nu foarte fierbinte, pentru a nu se branzi smantana) , pana la 4 sau 5 polonice,
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu