duminică, 6 decembrie 2009

CIORBA RADAUTEANA


Ciorba radauteana este o ciorba foarte usor de preparat, simpla dar foarte asemanatoare cu ciorba de burta.
Ingredeinete:
- 500 g pui ( 1/2 pui)
- 2 morcovi
- 1 radacina patrunjel
- 1/2 telina
- 3 catei de usturoi
- 250 g smantana grasa
- 1 ardei iute
- 1 lingurita piper macinat
- 1 lingura faina
- sare
- patrunjel verde
- 1 cub bors Knorr
Carnea de pui se spala si se pune intr-o oala cu 4 litri apa rece. Oala se pune pe foc la fiert .
Dupa ce supa da in fiert se reduce flacara de la aragaz la mediu si din cand in cand se spumeaza.
Dupa aproximativ 1/2 ora se adauga morcovii, radacina de patrunjel si telina curatate; morcovii si radacina de patrunjel taiati in doua, pe lung, telina taiata in patru. Ardeiul se taie feliute.
Se adauga sare si piper si se continua fierberea inca 20 - 25 minute.
Dupa ce carnea de pui si legumele au fiert supa se strecoara.
Carnea de pui se taie cubulete mici care se pun inapoi in supa si se continua fierberea la foc mic inca 2 sau 3 minute, dupa care supa se trage de pe foc.
Intr-un bol se freaca smantana cu faina, se adauga treptat cate un polonic de supa calda (atentie nu foarte fierbinte, pentru a nu se branzi smantana) , pana la 4 sau 5 polonice,
se omogenizeaza si se adauga treptat in supa. Se pune supa pe foc (cu flacara la minim), se adauga usturoiul presat, cubul Knorr si se continua fierberea inca 5 minute.
Deasupra se presara patrunjel verde tocat si, cine doreste, poate acri supa cu otet sau zeama de lamaie.
Trimiteți un comentariu
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...