marți, 6 iulie 2010

TARTA CU CIRESE


Tartă este un fel de a spune. Aşa era prezentată într-o revistă recent apărută, dar după preparare am constatat că este de fapt un chec cu cireşe. Bun la gust ce-i drept, un dulce pentru o zi de duminică, numai bun de savurat dimineaţa la cafea, câte o îmbucătură între mese sau ori de câte ori mai treci prin bucătărie şi dai cu ochii de el pe platou mai tai din el câte o feliuţă.
Ingrediente:
- 5 ouă
- 200 g zahăr
- 100 g unt
- 250 g făină
- 1 esenţă de vanilie
- 1 pliculeţ praf de copt
- 1 praf de sare
- 300 g cireşe
- zahăr pudră
Pentru prepararea blatului se bat albuşurile spumă cu puţină sare. Se adaugă zahărul şi se bat în continuare până ce zahărul se topeşte .
Gălbenuşurile se freacă cu untul moale. Se adaugă la albuşuri, treptat, se încorporează esenţa de vanilie, apoi făină amestecată cu praful de copt.
Aluatul se toarnă într-o tavă de tartă înaltă, unsă cu unt şi tapetată cu făină , se pun deasupra cireşele curăţate de sâmburi şi scurse bine. Atenţie! Aluatul se pune într-o tavă de tartă cu diametrul mai mare sau, mai bine, într-o tavă rotundă de tort, altfel, în timpul coacerii, va creşte şi va da pe dinafară .
Tava se dă la cuptor, la foc mic, pentru 40 - 45 de minute, după care se scoate, se pudrează cu zahăr pudră.

5 comentarii:

Alexandrina spunea...

Foarte frumoasa e tarta, imi place mult!

Petite Foury spunea...

O feliuta, se poate :-)))? Arata super!

maria elena spunea...

arata bine, imi place !

Anonim spunea...

Salut. Ai un blog cu multe retete si as vrea sa facem schimb de linkuri. Daca te hotarasti, anunta-ma. Felicitari pentru blog.

Anonim spunea...

Te-am adaugat la sectiunea "Bloguri culinare". Multumim de colaborare si spor la gatit. Apropo, tarta asta cu cirese imi lasa gura apa!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...