joi, 8 mai 2014

SALATA CU RUCOLA SI SARDELE


De când am descoperit rucola nu ezit să o cumpăr atunci când o văd pe rafturile magazinelor. Este o plantă foarte apreciată în bucătăria italiană, bucătărie de unde ne parvin majoritatea reţetelor. Se foloseşte foarte mult în salate dar şi la pizza, unde se adaugă spre sfârşitul coacerii.
Poate nu ştiaţi, dar rucola are şi o grămadă de proprietăţi medicinale, fiind folosită şi în curele de slăbire şi de dezintoxicare, unde este considerată a fi extrem de eficientă. 



Pentru salată am folosit:
- 90 - 100 g frunze de rucola
- 2 ouă fierte
- 1 ceapă roşie
- 125 g sardele din conservă
- 1 lingură ulei de măsline extravirgin
- 1/2 linguriţă zeamă de lămâie
- sare şi  piper

Rucola se spală şi se lasă la scurs . Între timp se taie rondele ouăle fierte şi ceapa roşie. Sardelele se scurg de ulei. 
Frunzele de rucola se pun într-o farfurie întinsă. Peste ele se distribuie sardele, rondele de ou şi ceapă roşie.  Se condimentează cu sare şi piper, se stropeşte cu zeama de lămâie şi ulei de măsline. 



Salata se consumă imediat ce este preparată.
Poftă bună!

Trimiteți un comentariu
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...