sâmbătă, 17 mai 2014

RONDELE DIN BRANZA DE CAPRA LA GRATAR



 Brânza de capră, se ştie, este foarte sănătoasă. Azi am pregătit-o la grătar învelită într-o felie de bacon, stropită cu ulei de măsline cu ardei iute. O bunătate. Poate fi preparată pentru cină sau ca o gustare. Merge foarte bine alături de o salată de rucola şi roşii. 



Ingrediente pentru o persoană:
- 2 rondele brânză de capră
- 2 felii bacon
- 1 ardei iute roşu
- 20 ml ulei de măsline
- 40 g rucola
- 2 roşii cherry
- oregano
- sare fină de mare

Ardeiul iute se toacă mărunt; se amestecă cu uleiul de măsline şi oregano.
Rondelele din brânză se învelesc în bacon. Se pun în tigaia-grătar antiaderentă încinsă şi se prăjesc câte 1 - 2 minute pe fiecare parte. Se întorc cu atenţie cu ajutorul unei palete. Aveţi grjă să nu lăsaţi rondelele la prăjit prea mult fiindcă riscaţi ca brânza să se înmoaie prea tare şi va curge. Se scot pe o farfurie unde se stropesc cu ulei de măsline.



Rucola se spală, se lasă să se usuce. Roşiile spălate se taie felii apoi se pun peste rucola. Se stropesc cu ulei de măsline şi se pune puţină sare de mare..


Poftă bună!!


2 comentarii:

Delia spunea...

Adriana, imi place mult blogul tau :). Sper sa reusesc sa probez macar niste retete de prajituri. Foarte frumoase pozele!Spor!

Adriana Gherman spunea...

Delia aştept păreri şi opinii la prăjiturile pe care le vei face. Spor!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...