miercuri, 27 ianuarie 2010

CHIFTELUŢE DE PUI CU SOS DE SMÂNTÂNĂ


Ingrediente:
- 500 g piept de pui
- 1 ceapa
-1 ou
- 1 căţel de usturoi
- 1 felie de franzelă
- 700 ml lapte
- 50 g unt
- 250 g smântână
- 80 g făină
- 200 g orez cu bobul lung
- 2 legături pătrunjel
- sare
- piper alb
- ulei pentru prăjit
Se taie pieptul de pui cuburi apoi se dă prin maşina de tocat sau se pune în robot, alături de o jumătate de ceapă tăiată şi usturoi şi se toacă.
Felia de franzelă se înmoaie în 3-4 linguri de lapte, se stoarce apoi se pune în robot, alături de ou, o legătură de pătrunjel tocat, sare şi piper. Se omogenizează, apoi se lasă deoparte. Jumătatea de ceapă rămasă se toacă mărunt, se pune într-o tigaie în 2-3 linguri de ulei, se adaugă orezul spălat în mai multe ape, apoi se căleşte alături de ceapa tocata. Se adaugă 2 ceşti de apă, sare apoi se lasă la fiert.
Din carnea tocată se formează chifteluţe rotunde care se prăjesc în uleiul încins.
Separat se face sosul de smântână.
Se topeşte untul, se pune făina, se rumeneşte foarte puţin, apoi se stinge cu laptele. Se adaugă cealaltă legătură de frunze de patrunjel tocate, sare şi piper şi se lasă la foc mic să fiarbă 3 minute.
Se adaugă smântâna, şi se continuă fierberea , la foc mic, amestecând continuu, încă 2 minute.
Chifteluţele se servesc cu garnitură de orez şi sos de smântână.
Trimiteți un comentariu
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...