luni, 6 aprilie 2009

PRAJITURA FINA CU CAFEA

In pragul Sfintelor Sarbatori de Paste am inceput sa-mi revizuiesc caietele si cartile de bucate in cautarea unor retete mai deosebite. Am gasit cateva retete de prajituri pe care sunt bucuroasa sa vi le prezint si voua. Stiu ca la fel ca si mine, de sarbatori cautati noutati. Din pacate nu le-am preparat, o sa le fac de Paste si atunci o sa adaug si poze.
Ingrediente pentru blat:
- 6 oua
- 6 linguri de zahar
- 1 lingura cu cafea
- 8 linguri cu nuca macinata
- 2 linguri cu faina
- un praf de copt
- putina sare
Ingrediente pentru crema:
- 250 g unt
- 6 linguri cu zahar pudra
- 1 lingura cu cafea
- 1 lingurita cu ness
Ingrediente pentru glazura:
- 6 linguri cu zahar pudra
- 3 linguri cu cacao
- 50 g unt
- 2 linguri cu apa
Mod de preparare:
Pentru blat se bat albusurile spuma cu zaharul si sarea. Cand acestea se tine bine de batatoarele mixerului se adauga, pe rand, cate un galbenus, batand dupa fiecare. Faina, cacaua, praful de copt si nuca macinata se amesteca si se adauga treptat, in spuma, amestecand prin rasturnare. Se toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor, la foc potrivit.
Crema se pregateste astfel : se freaca spuma untul, eventual se scoate apa din el (eu folosesc la creme unt de 85% grasime, face o crema mai fina si nu contine apa), se adauga zaharul pudra si se mixeaza pana obtineti o compozitie cremoasa. Este momentul sa adaugati cafeaua si ness-ul. Pentru glazura se amesteca zaharul cu cacaua, untul si apa la foc mic, pe bain-marie, si se lasa sa dea un clocot. Dupa ce s-a racit blatul se unge cu crema, dupa care se glazureaza prajitura.

Niciun comentariu:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...