marți, 14 aprilie 2009

HRISTOS A INVIAT!

Cu multi ani in urma poporul italian trecea prin momente de criza. Mii de tineri au fost convocati la o mare intrunire in una din pietele romane. Marele reformator Garibaldi a iesit in fata multimii chemandu-i pe tinerii italieni sa se inroleze in armata ca sa lupte pentru libertatea nationala a Italiei. Imediat ce Garibaldi isi termina cuvantarea, un tanar mai indraznet, paseste cativa pasi in fata si-l intreaba: "Domnule comandant, eu sunt gata sa lupt pentru libertatea nationala a Italiei dar spune-mi ce voi primi in schimb pentru acest sacrificiu?"
Fara sa ezite prea mult, Garibaldi ii raspunde: "Ca drept recompensa pentru sacrificiul tau, tu poti primi: lovituri, rani, zgarieturi si poate chiar moarte, dar nu uita ca prin ranile sau moartea ta Italia va fi libera".
Cu acelasi pret am fost noi eliberati din robia pacatului de Domnul nostru Isus Hristos. Pretul rascumpararii noastre a fost insusi sangele scump al Domnului Isus Hristos. Cu inima sfasiata de durere El a spus: Tata, a sosit ceasul! Proslaveste pe Fiul Tau, ca Fiul Tau sa Te Proslaveasca pe Tine" (Ioan 17: 1b). In nemarginita-I bunatate Dumnezeu a trimis pe singurul Sau Fiu sa moara pentru ca prin moartea Lui noi sa putem avea parte de viata vesnica, o viata impreuna cu Domnul Isus.
Au trecut peste 2000 de ani de la acest mare eveniment si multi din locuitorii planetei Pamant nu cunosc adevarata semnificatie a Pastelui. Pentru multi aceasta sarbatoare inseamna doar oua rosii, iepurasi de ciocolata, flori de crin, mese incarcate cu carne de miel si cozonaci, bauturi ametitoare si multe altele.
De-a lungul veacurilor oamenii au cautat sa de-a fel de fel de raspunsuri cu privire a invierea Domnului Isus.
Intrebarea vitala care se pune in zilele noastre este :
- Merita acest eveniment al invierii atentia noastra?
- Este important pentru crestini si necrestini sa cunoasca semnificatia lui?
- Ne ajuta pe fiecare dintre noi sa ne definim mai bine scopurile vietii?
Un lucru de mare importanta care trebuie cunoscut, este ca nimeni pana la Domnul Isus si nici dupa moartea si invierea Sa nu a spus " Stricati Templul acesta, si in trei zile il voi ridica" (Ioan 2 : 19). Nici carturarii vremurilor de atunci nu au inteles taina ascunsa a lui Dumnezeu ci ei credeau ca le vorbeste despre Templul lui Solomon in care erau adunati sa faca comert, dar in realitate El le vorbea despre trupul Sau.
Un alt lucru unic in istoria vremurilor este ca ce a spus Domnul Isus cand a fost pe pamant s-a implinit. In alta ordine de idei invierea Lui este cea care pecetluieste calatoria plina de succes pe pamant. Prin moartea si invierea Lui se deschide un nou orizont pentru toti cei care cred in El asa cun scrie in Ioan 11: 25-26; "Eu sunt invierea si viata. Cine crede in Mine, chiar daca ar fi murit, va trai. Si oricine traieste, si crede in Mine, nu va muri niciodata".
Cel mai important lucru pentru care merita sa dam toata atentia sarbatoririi Pastelui este puterea Divina a lui Dumnezeu de-a invia mortii. Aceasta putere Divina a fost aratata la mormantul lui Lazar, mort de patru zile.
Alt lucru de importanta majora pengtru care merita sa dam atentie deosebita Pastelui este ca invierea este temelia de baza a sfintelor Scripturi. Nici credinta, nici viata, nici moartea nu au nici o valoare fara INVIERE. Orice religie sau invatatura care exclude invierea, poate fi considerata o invatatura moarta, bazata pe principiile oamenilor si nu pe principiile Sfintelor Scripturi.
Un alt motiv important pentru care trebuie sa dam atentie evenimentului invierii este ca a dovedit intregii omeniri si chiar celor necredinciosi ca Isus este Fiul lui Dumnezeu. Fariseii si preotii cei mai de seama si-au adus aminte de cuvintele Domnului Isus si au zis lui Pilat: "Doamne, ne-am adus aminte ca inselatorul acela, pe cand era in viata, a zis : "Dupa trei zile voi invia". Inselaciunea de care se temeau ei a devenit realitate chiar sub privirile ochilor lor. Nici strajerii si nici piatra sigilata nu au putut sa-L tina pe Domnul Isus in mormant. Prin acest eveniment al invierii chiar si unii din dusmanii Lui au trebuit sa creada ca Isus a inviat.
In acelasi timp trebuie sa recunoastem caci prin invierea Domnuljui Isus s-a incheiat si ultimul paragraf din viata Lui pe pamant dovedind tuturor ca lucrarea Lui pe pamant a fost reala si de asemenea toate minunile savarsite de El au fost reale si nu doar istorisiri inchipuite. Daca Domnul Isus n-ar fi inviat atunci toate invataturile Sfintelor Scripturi ar fi false pentru fiecare dintre noi.
Este o mare greseala pentru fiecare om sa creada in moartea si rastignirea Domnului Isus dar sa ignore invierea Sa. Apostolul Pavel spune romanilor si ne spune si noua : " Hristos a murit! Ba mai mult, El a inviat, sta la dreapta lui Dumnezeu, si mijloceste pentru noi! " (Rom. 8:34b).
Evenimentul invierii este o realitate pentru toti cei care vor s-o recunoasca dar este o piatra de poticnire pentru cei care o resping. Pentru cei care considera crestinismul o religie falsa dovada invierii Domnului Isus este insusi mormantul gol.
HRISTOS A INVIAT!

Niciun comentariu:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...